Studenții din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare au participat la un seminar de informare și conștientizare privind risipa alimentară și un atelier de lucru destinat identificării unor soluții specifice care pot conduce la reducerea semnificativă a risipei alimentare, acțiuni realizate în cadrul Proiectului ADER 17.1.1. „Cercetări privind evoluția fenomenului risipei alimentare la nivel național, din perspectiva angajamentului României privind îndeplinirea obiectivului de dezvoltare durabilă”.
Beneficiile studenților participanți la aceste acțiuni:
• imbogățirea cunoștințelor cu idei și soluții pentru diminuarea risipei alimentare.
• interacțiunea cu reprezentanți ai unor instituții cu preocupări în prevenirea și reducerea risipei alimentare și cu profesioniști din industria alimentară care au prezentat măsurile și acțiunile în sectoarele procesării și distribuției de alimente.
În cadrul evenimentelor au fost celebrate și „Ziua mondială a alimentației și combaterea risipei alimentare” și „Ziua mondială a pâinii”.
Mulțumim și pe această cale reprezentanților instituțiilor și agenților economici, participanți la eveniment, și anume: DSVSA Dâmbovița, APIA Dâmbovița, Trei Brutari S.A., Confidential Concept Brand “La Bunicul Matei”, S.C. Erbalact S.R.L.