https://report.territoriesoflife.org/national-and-regional-analysis/west-central-asia/grasslands-mountains/

Universitatea Valahia din Târgoviște derulează colaborări științifice deosebite cu instituții de cercetare din Norvegia (https://international.valahia.ro/cooperation).

Proiectul de mobilitate UEFISCDI PN-IV-P2-2.2-MCD-2024-0385 vizează dezvoltarea unor noi relații de colaborare cu Norwegian University of Life Sciences prin intermediul D-lui Dr.ing. Marin Andrei Florin – Cercetătorul cu experiență din diaspora – CED (https://www.nmbu.no/om/ansatte/andrei-florin-marin) în domeniul dezvoltării durabile și al protecției mediului, dar și al ecologiei politice, un concept modern. Domnul Dr.ing. Marin Andrei Florin este titular al cursurilor Environmental and Sustainability Science, respectiv Introduction to Political Ecology. De asemenea, Domnul Dr. ing. Marin Andrei Florin a întreprins cercetări valoroase la nivel internațional în domeniul pastoralismului și al influenței schimbărilor climatice asupra comportamentelor sociale în corelație cu fluctuațiile observate la nivelul biodiversității ecosistemelor din zonele nordice. Proiectul de mobilitate este o ocazie excelentă pentru a valorifica experiența acumulată pentru a fi diseminată cadrelor didactice și de cercetare, precum și studenților de la programele de studii din domeniul Ingineria Mediului (licență și master) și Agronomie, atât la Universitatea Valahia din Târgoviște, dar și cercetătorilor din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajişti Braşov (https://www.pajisti-grassland.ro/), în baza acordului de colaborare dintre institut și Universitatea Valahia din Târgoviște.

Marți, 1 octombrie, 12:30, Amfiteatrul A202 – FIMSA

Domnul Dr. ing. Marin Andrei Florin va susține o prelegere cu următoarele teme:

  • Schimbările climatice din perspectiva celor care depind direct de natură – experiențe legate de pastoralism din Mongolia și Laponia.
  •  Implicațiile și aplicațiile ecologiei politice – ce este și de ce este folositoare pentru înțelegerea problemelor ecologice globale,

De asemenea, Domnul Dr. ing. Marin Andrei Florin va beneficia de schimburi de idei și de bune practici în domeniul pratologiei, schimbărilor climatice, managementului rațional al pajiștilor, din partea specialiștilor din România din entitățile host.