
Centrul de Cercetare: Știința Alimentelor şi Tehnologii Emergente in Ingineria Mediului


MEMBRI:
| Nume şi prenume | Organizaţia/Facultatea | |
| CADRE DIDACTICE | ||
| Prof.univ.dr.ing Buruleanu Lavinia | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Prof.univ.dr.ing. Ştefania Iordache | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Prof.univ.dr.ing. abilitat Petrescu Nicolae | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Prof.univ.dr.ing. abilitat Necula Cezarina | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Prof.univ.dr. Manea Laur | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Prof. univ. dr. ing. abilitat Dunea Daniel Emil Constantin | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing. Stoica Alexandru | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing. Manea Iuliana | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing. Bărăscu Elena | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing. Popescu Elena Corina | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr. Alexandrescu Daniela | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing. Neagu-Frasin Loredana | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing. Predescu Mirela | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Ş.l.univ.dr.ing. Predescu Laurențiu | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Ș.L.dr.ing. Avram Daniela | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| As.univ.dr.ing. Georgescu Andreea | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| As.univ.dr.ing. Mărgărit Roxana | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| MEMBRI COLABORATORI | ||
| Prof.univ.dr.ing.Movileanu Gelu | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Conf.univ.dr.ing.Dumitru Dumitru | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
| Ing.Iliescu Nicoleta | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor |
DOMENII DE CERCETARE ȘI TEMATICA DE CERCETARE
- DOMENIUL DE CERCETARE PRIORITAR:
ȘTIINȚA ALIMENTELOR ȘI TEHNOLOGII EMERGENTE ÎN INGINERIA MEDIULUI
DOMENII DE CERCETARE SECUNDARE:
- Stiința alimentelor.
- Controlul si expertizarea alimentelor
- Siguranţa alimentelor.
- Controlul procesarii produselor alimentare
- Tehnologii emergente în ingineria mediului
- Aplicaţii ale biotehnologiilor în industria alimentară şi agricultură
| TEME DE CERCETARE |
| Studiul contaminării cu metale a preparatelor din carne |
| Studiul contaminării cu nitriţi/nitraţi a unor legume |
| Studiul transformărilor oxidative ale uleiurilor alimentare |
| Autentificarea mierii de albine existente în reţeaua comercială |
| Identificarea şi autentificarea unor băuturi alcoolice |
| Studii privind implementarea sistemului de calitate HACCP în unităţi de industrie alimentară |
| Importanţa ghidului de bune practici de igienă în unităţile de industrie alimentară |
| Utilizarea aditivilor alimentari şi impactul lor asupra sănătăţii umane |
| Sisteme de management integrat calitate-siguranţa alimentelor |
| Influenta tratamentolor termice asupra calitatii produselor alimentare |
| Influenta adaosurilor proteice asupra consumurilor specifice în industria cărnii |
| Sisteme de emulsii utilizate în industria alimentară |
| Modificarea comparativă a conţinutului de vitamine al unor produse alimentare în timpul tratamentului termic clasic, respectiv cu microunde |
| Influenţa suplimentării aluaturilor cu enzime exogene asupra proceselor biochimice care au loc în timpul panificării şi asupra calităţii globale a pâinii; |
| Cercetari privind folosirea agentilor de ingrosare colorati la fabricarea produselor alimentare |
| Controlul calităţii şi valorificarea în scop alimentar al unor fructe de padure |
| Aplicarea unor metode moderne de control şi expertiza a produselor hipocalorice |
| Studiul privind valorificarea superioară a unor subproduse din industria alimentara |
| Principii de procesare a alimentelor |
| Studii nutriţionale privind procesarea alimentelor |
| Optimizarea tehnologiilor alimentare |
| Valorificarea superioară a produselor secundare din industria alimentară |
| Utilizarea şi implementarea sistemelor de management în asigurarea calităţii alimentelor (HACCP şi TQM) |
| Corelaţii între procesarea alimentelor şi caracteristicile nutriţionale ale alimentelor |
| Izolarea microorganismelor înalt producătoare de enzime şi substanţe biologic active, de calitate alimentară |
| Metabolismul microorganismelor şi fermentaţiile |
| Cinetica proceselor de fermentare |
| Tehnologii utilizate pentru productia microbiana de ingrediente alimentare |
| Bacteriocinele – agenţi biologici de conservare a produselor alimentare |
| – Agricultură ecologică și sisteme convenționale de producție agricolă prietenoase cu mediul înconjurător; |
| – Dezvoltarea durabilă a zonei montane, conservarea patrimoniului și a resurselor naturale; |
| – Montanologie aplicată; |
| – Tehnologii ecologice de creștere a animalelor. |
| – Evaluarea și controlul poluării aerului, solului şi apelor; |
| – Protecția mediului și tehnologii de depoluare; |
| – Modelarea avansată a proceselor de mediu |
| – Aplicarea tehnologiilor de analiză geospațială pentru studiul proceselor de mediu |
