Centrul de Cercetare: Știința Alimentelor şi Tehnologii Emergente in Ingineria Mediului
MEMBRI:
Nume şi prenume | Organizaţia/Facultatea | |
CADRE DIDACTICE | ||
Prof.univ.dr.ing Buruleanu Lavinia | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Prof.univ.dr.ing. Ştefania Iordache | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Prof.univ.dr.ing. abilitat Petrescu Nicolae | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Prof.univ.dr.ing. abilitat Necula Cezarina | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Prof.univ.dr. Manea Laur | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Prof. univ. dr. ing. abilitat Dunea Daniel Emil Constantin | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing. Stoica Alexandru | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing. Manea Iuliana | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing. Bărăscu Elena | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing. Popescu Elena Corina | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr. Alexandrescu Daniela | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing. Neagu-Frasin Loredana | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing. Predescu Mirela | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Ş.l.univ.dr.ing. Predescu Laurențiu | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Ș.L.dr.ing. Avram Daniela | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
As.univ.dr.ing. Georgescu Andreea | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
As.univ.dr.ing. Mărgărit Roxana | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
MEMBRI COLABORATORI | ||
Prof.univ.dr.ing.Movileanu Gelu | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Conf.univ.dr.ing.Dumitru Dumitru | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor | |
Ing.Iliescu Nicoleta | Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor |
DOMENII DE CERCETARE ȘI TEMATICA DE CERCETARE
- DOMENIUL DE CERCETARE PRIORITAR:
ȘTIINȚA ALIMENTELOR ȘI TEHNOLOGII EMERGENTE ÎN INGINERIA MEDIULUI
DOMENII DE CERCETARE SECUNDARE:
- Stiința alimentelor.
- Controlul si expertizarea alimentelor
- Siguranţa alimentelor.
- Controlul procesarii produselor alimentare
- Tehnologii emergente în ingineria mediului
- Aplicaţii ale biotehnologiilor în industria alimentară şi agricultură
TEME DE CERCETARE |
Studiul contaminării cu metale a preparatelor din carne |
Studiul contaminării cu nitriţi/nitraţi a unor legume |
Studiul transformărilor oxidative ale uleiurilor alimentare |
Autentificarea mierii de albine existente în reţeaua comercială |
Identificarea şi autentificarea unor băuturi alcoolice |
Studii privind implementarea sistemului de calitate HACCP în unităţi de industrie alimentară |
Importanţa ghidului de bune practici de igienă în unităţile de industrie alimentară |
Utilizarea aditivilor alimentari şi impactul lor asupra sănătăţii umane |
Sisteme de management integrat calitate-siguranţa alimentelor |
Influenta tratamentolor termice asupra calitatii produselor alimentare |
Influenta adaosurilor proteice asupra consumurilor specifice în industria cărnii |
Sisteme de emulsii utilizate în industria alimentară |
Modificarea comparativă a conţinutului de vitamine al unor produse alimentare în timpul tratamentului termic clasic, respectiv cu microunde |
Influenţa suplimentării aluaturilor cu enzime exogene asupra proceselor biochimice care au loc în timpul panificării şi asupra calităţii globale a pâinii; |
Cercetari privind folosirea agentilor de ingrosare colorati la fabricarea produselor alimentare |
Controlul calităţii şi valorificarea în scop alimentar al unor fructe de padure |
Aplicarea unor metode moderne de control şi expertiza a produselor hipocalorice |
Studiul privind valorificarea superioară a unor subproduse din industria alimentara |
Principii de procesare a alimentelor |
Studii nutriţionale privind procesarea alimentelor |
Optimizarea tehnologiilor alimentare |
Valorificarea superioară a produselor secundare din industria alimentară |
Utilizarea şi implementarea sistemelor de management în asigurarea calităţii alimentelor (HACCP şi TQM) |
Corelaţii între procesarea alimentelor şi caracteristicile nutriţionale ale alimentelor |
Izolarea microorganismelor înalt producătoare de enzime şi substanţe biologic active, de calitate alimentară |
Metabolismul microorganismelor şi fermentaţiile |
Cinetica proceselor de fermentare |
Tehnologii utilizate pentru productia microbiana de ingrediente alimentare |
Bacteriocinele – agenţi biologici de conservare a produselor alimentare |
– Agricultură ecologică și sisteme convenționale de producție agricolă prietenoase cu mediul înconjurător; |
– Dezvoltarea durabilă a zonei montane, conservarea patrimoniului și a resurselor naturale; |
– Montanologie aplicată; |
– Tehnologii ecologice de creștere a animalelor. |
– Evaluarea și controlul poluării aerului, solului şi apelor; |
– Protecția mediului și tehnologii de depoluare; |
– Modelarea avansată a proceselor de mediu |
– Aplicarea tehnologiilor de analiză geospațială pentru studiul proceselor de mediu |