Centrul de cercetare SATEIM

Centrul de Cercetare: Știința Alimentelor şi Tehnologii Emergente in Ingineria Mediului

English version

MEMBRI:

 Nume şi prenumeOrganizaţia/Facultatea
 CADRE DIDACTICE 
 Prof.univ.dr.ing Buruleanu LaviniaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Prof.univ.dr.ing. Ştefania IordacheIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Prof.univ.dr.ing. abilitat Petrescu NicolaeIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Prof.univ.dr.ing. abilitat Necula CezarinaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Prof.univ.dr. Manea LaurIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Prof. univ. dr. ing. abilitat Dunea Daniel Emil ConstantinIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing. Stoica AlexandruIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing. Manea IulianaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing. Bărăscu ElenaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing. Popescu Elena CorinaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr. Alexandrescu DanielaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing. Neagu-Frasin LoredanaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing. Predescu MirelaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Ş.l.univ.dr.ing. Predescu LaurențiuIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 Ș.L.dr.ing. Avram DanielaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 As.univ.dr.ing. Georgescu AndreeaIngineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor
 As.univ.dr.ing. Mărgărit RoxanaIngineria Mediului şi Ştiinţa  Alimentelor
   
 MEMBRI COLABORATORI 
 Prof.univ.dr.ing.Movileanu GeluIngineria Mediului şi Ştiinţa  Alimentelor
 Conf.univ.dr.ing.Dumitru DumitruIngineria Mediului şi Ştiinţa  Alimentelor
 Ing.Iliescu NicoletaIngineria Mediului şi Ştiinţa  Alimentelor

DOMENII DE CERCETARE ȘI TEMATICA DE CERCETARE

  1. DOMENIUL DE CERCETARE PRIORITAR:

ȘTIINȚA ALIMENTELOR ȘI TEHNOLOGII EMERGENTE ÎN INGINERIA MEDIULUI

DOMENII DE CERCETARE SECUNDARE:

  1.  Stiința alimentelor.
  2. Controlul si expertizarea alimentelor
  3. Siguranţa alimentelor.
  4. Controlul procesarii produselor alimentare
  5. Tehnologii emergente în ingineria mediului
  6. Aplicaţii ale biotehnologiilor în industria alimentară şi agricultură
TEME DE CERCETARE
Studiul contaminării cu  metale a preparatelor din carne
Studiul contaminării cu nitriţi/nitraţi a unor legume
Studiul transformărilor oxidative ale uleiurilor alimentare
Autentificarea mierii de albine existente în reţeaua comercială
Identificarea şi autentificarea unor băuturi alcoolice
Studii privind implementarea sistemului de calitate HACCP în unităţi de industrie alimentară
Importanţa ghidului de bune practici de igienă în unităţile de industrie alimentară
Utilizarea aditivilor alimentari şi impactul lor asupra sănătăţii umane
Sisteme de management integrat calitate-siguranţa alimentelor
Influenta tratamentolor termice asupra calitatii produselor alimentare
Influenta adaosurilor proteice asupra consumurilor specifice în industria cărnii
Sisteme de emulsii utilizate în industria alimentară
Modificarea comparativă a conţinutului de vitamine al unor produse alimentare în timpul tratamentului termic clasic, respectiv cu microunde
Influenţa suplimentării aluaturilor cu enzime exogene asupra proceselor biochimice care au loc în timpul panificării şi asupra calităţii globale a pâinii;
Cercetari privind folosirea agentilor de ingrosare colorati la fabricarea produselor alimentare
Controlul calităţii şi valorificarea în scop alimentar al unor fructe de padure
Aplicarea unor metode moderne de control şi expertiza a produselor hipocalorice
Studiul privind valorificarea superioară a unor subproduse din industria alimentara
Principii de procesare a alimentelor
Studii nutriţionale privind procesarea alimentelor
Optimizarea tehnologiilor alimentare
Valorificarea superioară a produselor secundare din industria alimentară
Utilizarea şi implementarea sistemelor de management în asigurarea calităţii alimentelor (HACCP şi TQM)
Corelaţii între procesarea alimentelor şi caracteristicile nutriţionale ale alimentelor
Izolarea microorganismelor înalt producătoare de enzime şi substanţe biologic active, de calitate alimentară
Metabolismul microorganismelor şi fermentaţiile
Cinetica proceselor de fermentare
Tehnologii utilizate pentru productia microbiana de ingrediente alimentare
Bacteriocinele – agenţi biologici de conservare a produselor alimentare
– Agricultură ecologică și sisteme convenționale de producție agricolă prietenoase cu mediul înconjurător;
– Dezvoltarea durabilă a zonei montane, conservarea patrimoniului și a resurselor naturale;
– Montanologie aplicată;
– Tehnologii ecologice de creștere a animalelor.
– Evaluarea și controlul poluării aerului, solului şi apelor;
– Protecția mediului și tehnologii de depoluare;
– Modelarea avansată a proceselor de mediu
– Aplicarea tehnologiilor de analiză geospațială pentru studiul proceselor de mediu